Barn Conversion

Converted Stable block – North Bar Without, Beverley


Oak Pergola & French windows

Renovated stable block – rear elevation

This barn and stables are situated at the rear of  a Grade II listed house on Beverley’s North Bar Without, they were extensively rebuilt and converted into a garden annex – including a shower room, potting shed, kitchen and games room.  The original building was in very poor condition and heavily rebuilt, including new floors, windows, doors, roof structure (including oak trusses), kitchen and sanitaryware.  A new oak pergola was constructed over a new limestone patio which abuts the conversion.  The interior included a bespoke oak staircase, log burners and a limestone floor.  Reclaimed handmade bricks and natural clay pantiles were used for the building’s exterior;  Yorkshire sliding sash windows, arch head French windows and new sandstone window cills completed the authentic Georgian architecture.


Constructed in 2008 by Kemp Developments Ltd – Award winning Builders & Joinery Contractors